Sébastien Boudet

Mjöl

Recept och inspiration för spannmålsrevolution

I MJÖL får du ta del av mästerbagaren Sébastien Boudets samlade kunskap och bästa brödrecept. Han lär dig både surdeg och att baka bröd med olika typer av mjöl och korn, men också en hel del annat som du kan göra med spannmål, till exempel pannkakor, brioche och pastadeg. I boken bjuds också på mycket kunskap om råvaror, spannmål och kulturspannmål, porträtt av bönder som går i bräschen och ett och annat brödmanifest.

Under hela sin karriär har Sébastien sagt samma sak: maten vi stoppar i oss är viktig. Det vi väljer att köpa och äta, de producenter vi väljer att stötta, påverkar mer än bara oss själva. Det påverkar naturen och miljön, det påverkar samhället och vi påverkar varandra. Genom att informera om verkligheten kring matindustrin och presentera alternativ som både är goda och hållbara vill Sébastien hjälpa fler att vara en del av matrevolutionen.

Fransmannen Sébastien Boudet är en av Sveriges mest kända bagare och matprofiler. Bosatt i Sverige sedan snart tjugofem år har han hunnit driva två bagerier, skriva fyra böcker och leda många kurser om bröd och hållbar bakning. MJÖL är hans femte bok.

Foto: Roland Persson
Swedish, hardcover.
200 pages, 200 x 250 mm.

Mondial 2023